Carin Danielsson

My unpopular opinion - horse edition
Nu kanske jag kommer vara lite jobbig och ha konstiga åsikter i vissas ögon, menmen det får ni ta. Det florerar en hashtag på internet just nu - #myunpopularopinion och jag tycker det är roligt att lyssna till folks åsikter och tanker om saker som kanske inte är så populära att prata om. 

Om vi då kommer till hela hästvärlden så finns det ju oändligt mycket som jag faktiskt kan störa ihjäl mig på 😂
 
Vi börjar med....
  1. FÖR fina hästar som köps av halvdanna ryttare som inte kan göra dem rättvisa. Jag kan störa ihjäl mig på när jag ser en jättejättefin häst och sen är ryttaren knappt hälften så bra...? Jag vet inte om det är för att man inte ser sina egna begränsningar eller om man har väldigt höga tankar om sig själv och sin ridning eller om det helt enkelt handlar om att man har mycket pengar och kan köpa en svindyr fin häst. 
    Jag tänker ofta när jag ser sådana ekipage att "det går bra nu men om ett halvår är hästen förstörd..." 


  2.  Alla dessa tillskott till hästar. Det är pulver, oljor, vätskor, granulat och pellets med massa olika namn som ska hjälpa hästen med det ena och det andra. Vet folk om att det för det mesta inte finns NÅGON som helst forskning på att dessa hjälper eller har inverkan på hästen. Förmodligen skadar det inte hästen såklart men det är mycket av allt detta som ges som faktiskt bara kissas ut utan att tas upp av hästens kropp. Snacka om att kasta pengar i sjön. 


  3. Facebook-veterinärer/tränare/ridlärare....Ja vad ska man säga. Jag undrar bara hur man tänker när man väljer att skriva i ett forum på facebook angående sin hästs skada, sår, svullnad eller problem i ridningen. Vad sägs om att googla numret till närmsta veterinär eller rådfråga sin tränare hur man ska rida/utbilda sig själv och hästen istället för vilket "lite skarpare bett" man ska ha till sin häst?

    Har du några "opopulära åsikter" som du oftast håller för dig själv när det kommer till hästar och ridning? 😎