Carin Danielsson

Dressyr för hela slanten
Som jag kanske berättat innan så väljer vi "specialinriktning" nu i trean, vi väljer alltså att fördjupa oss ännu lite till i antingen hoppning eller dressyr. Skolåret är uppdelat i fyra block som vi kallar det och på vårterminen är det dags för inriktningen. Nu på hösten rider man alltså både hoppning och dressyr.
 
Jag kommer ju att välja hoppning som specialinriktning vilket gör att mitt läsår kommer se ut såhär;
 
Block ett, nu fram till v.44 - Dressyr och unghäst. Här rider vi en äldre dressyrhäst samt en häst mellan 5-7 år som vi rider både hoppning och dressyr på.
 
Block två, v.44 till jul - Hoppning. En hopphäst per student och vi examineras innan jul. 
 
Block tre, januari - mars ungefär - Verksamhetsförlagd utbildning, alltså praktik.
 
Block fyra,från påsk - skolavslutning. Hoppning. Här kommer vi att ha mer än en häst och vara ännu mer inriktade på hoppningen. Examinationen är 130 bana. 
 
Jag är nöjd över mitt val och jag är så himla taggad på sista året, även om jag aldrig vill att det ska ta slut! Denhär veckan är lite mjukstart med mycket introduktioner till kurser osv. Vi har fått hästar utdelade och jag är nöjd med mina fina hästar också. Idag är tanken att vi ska trimma med dressyrhästarna för Olof Axelsson och unghästarna ska få en lugn tur ut i "skogen"...som inte finns här ;) Har dragit på mig en redig förkylning vilket gör livet liiiite jobbigt för tillfället dock.
 
Sen kommer det ske en liten ändring också! Jag och Milly kommer att börja blogga tillsammans, på en annan blogg som är under uppbyggnad, kommer att länka den här sen. Den här bloggen kommer givetvis finns kvar och jag kanske kikar in här ibland ändå! :)
 
 
Min dressyrpålle - Umberto innan dressyrträning för Mette igår.