Carin Danielsson

Mina fina hästar
Efter långa dagar hemifrån både tisdag och onsdag känns det rätt gött att det faktiskt är torsdag idag och bara två dagar kvar till helg. 
Det har blivit sena kvällar i stallet senaste dagarna och jag har ridit riktigt bra pass på både Lina och Magic. Magic börjar bli så himla fin och vi börjar mer och mer komma tillbaka till det vi hade för ungefär ett år sedan, innan skadan. 
Han börjar bli starkare i kroppen samtidigt som han blir mjukare och smidigare. När jag rider inne försöker jag alltid fokusera på att han bjuder framåt och det blir mycket kvicka övergångar och tempoväxlingar. Det fungerar bäst på honom, då han har en tendens att inte riktigt bjuda framåt inomhus. 
I uppvärmningen, efter galoppen rider jag ofta öppna och förvänd sluta längs med spåret för att få honom att lossna lite mer samt få ut honom på yttertygel och aktivera innerbak. 

Efter det så red jag lite på stor 20-meters volt och flyttar in/ut bakdelen och det ger också en bra lösgörande effekt på honom. Han var fin, framme med lite rundare form och en trevlig kontakt på bettet "lite längre fram" prevcis som jag vill ha det. Världens bästa Magic! 💖
 
Lina fick hoppa igår, jag byggde fram en 3-studs på ena långsidan, en fem-och-halva på andra långsidan och för att öva på vattenmatta så hade jag ett sockerbits-hinder med vattenmatta under på medellinjen så jag kunde hoppa denna på volt. 
Bärjade med att leda henne över vattenmattan och det är typ det läskigaste hon varit med om i hela hennes liv. Hon ville helst sätta sig i mitt knä så jag kunde bära henne över. Efter att jag lett henne över några gånger satt jag ändå upp och travhoppade vattnet, det är inte riktigt helt avspänt och han skulle nog helst stanna eller springa på sidan, men vi får bara traggla på helt enkelt. 
De andra hindren hoppade hon som rinnande vatten. Lite svårt att kordinera kroppen när vi ska travhoppa, men skam den som ger sig. Hon hoppar fint och spänstigt och är väldigt positiv, det är ju ändå det viktigaste! 😍
 
Idag är det vilodag för båda hästisbästisarna, jag har ridlektioner på ridskolan så det blir lång dag även idag, men det är så roligt att undervisa så när jag väl står där på ridbanan så går tiden supersnabbt och jag är fylld med energi efter en sådan kväll! Underbar känsla!