Carin Danielsson

Vecka 26
Godmorgon tisdag!
Vi hade en himla härlig midsommar med tillhörande helg som har spenderats en hel del i stallet men vi har även hunnit med en massa annat och det var så himla gött med tre dagars ledighet, som alltid haha!
 
Denna vecka blir fyra-dagars jobbvecka för mig, då jag åker till Gotland på torsdagkväll och komer spendera lite drygt en vecka på favoritön. Inför detta ska en hel del fixas och packas. 
 
Idag, tisdag är det jobb fram till 16. Efter det ska jag åka och köpa spån och mer mash till hästarna. Sedan ska jag rida Lina en sväng samt en till häst i stallet följt av insläpp och kvällsfodring. Magic ska vila.
När jag kommer hem ska jag påbörja packning och se om jag behöver tvätta något innan torsdag. 
 
Imorgon, onsdag ska båda hästarna ridas lite lätt efter jobbet men jag ska satsa på att komma hem skapligt tidigt då jag vill hinna packa allt i lugn och ro och ha allt färdigt då jag åker tidigt torsdagmorgon till jobbet och sedan åker direkt från jobb till båten. 
 
Det ska bli sååå härligt att komma till ön, även om det alltid är mycket att stå inför att vara borta en vecka och sedan har jag alltid en växande oro inom mig över att lämna hästarna. Kontrollbehovet som inte riktigt går att tämja tar över 😅
 
Hur som helst! Igår red jag Magic en sväng på banan och han var sååå himlahimla HIMLA fin. Jag tömkörde honom på söndagen och jag tror verkligen det är ett vinnande koncept att trimma dressyr dagen efter tömkörning. 
Jag jobbade länge i skritten med "öppna" längs långsidorna. Efter en stund red jag öppna halva långsidan, vid E och B la jag en 10 metersvolt och sedan fortsatte resten av långsidan i sluta. 
Att verkligen jobba honom i skritt är inte lätt, då jag tycker det är lätt att han slutar bjuda framåt, men igår fick jag till det riktigt bra. Jag jobbade med samma i traven och lade även in lite lätt sidvärts på diagonalen inför varje varvbyte. 
Ibland får jag inte riktigt till honom när jag rider skänkelvikning och får inte riktigt med innersidan och han blir krokig som en banan och ytter fram är på andra sidan ridbanan 😂 Då rider jag honom lite motställt och vips så får jag till en skänkelvikning med rak häst. 
 
Igår när jag red försökte jag verkligen tänka på mina svaga sidor och höll som en lektion för mig själv när jag red. Jag försökte tänka hur det kändes och sedan på vad jag skulle sagt om det var någon som hade ridit för mig. Jag upplever att jag blir mer medveten och jobbar lite extra på att få till det som inte riktigt fungerar, istället för att bli nöjd med något halvbra, som kanske annars händer när jag rider själv. 
I galoppen sedan jobbade jag mest med fattningar från trav, då jag upplever att han blir lite spänd där. Sedan lite tempoväxlingar fram och tillbaka på stora volter och avslutade med att stå i lätt sits i galoppen utan att tappa kvalitén på galoppen. 
Vi avslutade med att skritta av i en av de stora gräshagarna på gården, vilket han verkade uppskatta 😍 Min fina Magic!!
 
Nu ska jag köra igång denhär dagen och kötta på fram tills ikväll!